Precaució ambs als incendis als camps de cultiu

firefighters-586831_640

Sóc un agricultor que, com molts altres, viu amb por cada cop que l´estiu s´aproxima perquè les estadístiques no enganyen i el percentatge de probabilitats d´indendi als camps de Catalunya es més gran cada any. Jo he pres una decisió i he confiat  a l´empresa Terpolar la protección contra el foc de la meua nau que té una coberta de fusta y que utilice com a magatzem.

Hi han moltes raons per les quals es multipliquen les possibilitats a l´hora de que s´hi propagui un incendi i no té sempre la culpa un piròman o gent irresponsable. Fa uns anys, no molts, un agricultor d´aquesta zona va començar a fer una crema de rostolls controlada però no sé com es va despistar i el foc va assolir allò que no deuría haver tocat. Com a resultat tot el camp va començar a  cremar-se i gràcies a Déu no més ell va tindre pérdides i el camps dels costats no es van veure assolits pels péls. No recorde quants, la veritat, però molts camións dels bómbers van arribar just a temps i van controlar el foc abans de que camps com el meu, que és molt proper, tigueren cap problema.

Jo no sóc un jutge i, per tant, no vaig a jutjar   el que li va pasar al meu veí, perque al cap i a la fí és el meu veí. Puc pensar, porque sóc lliure de fer-ho, que una distracció com la que va tindre és imperdonable, però jo no estaba ahí quan va ocòrrer tot y no sé exactament que és el que va passar. Per això jo sóc dels que opina que el que li ha pasat al meu veí també em pot passar a mí, perquè no sóc perfect, i per tant puc perdre tot el treball d´un any senser en tan sols un minut.

Tal volta no puga posar una lona amb màgia que siga capaç de protegir el mue cultiu quan encara es a la terra, però sí que puc protegir el meu cobert, el magatzem que jo utilitze com a cobert.

De totes maneres sí que es veritat que molts d´aquests incendis, al camps de cultiu i als camps d´Espanya en general, son provocats pero piròmans. El País va publicar un artícle molt interessant al respecte, es deia “Historia de pirómanos” i com a dada curiosa i que dóna molta por vaig a dir-vos que a un poble d´Ourense hi ha hagut 40 incendís a l´estiu, la majoría dels quals semblen provocats i tan sols s´ha detingut a un home de 83 anys que tot el mon creu innocent.